Óvodánk a Dr. Majorossy Tagóvoda, a Keleti Városrészi Óvodához tartozó 13 óvoda egyik tagóvodája. A 13 óvoda nevelési gyakorlatának nagy értéke, hogy a közösen megfogalmazott koncepciók mellett, minden intézmény, így mi is megtarthattuk saját arculatunkat, hagyományainkat, törekvéseinket.

Tagóvodánk Pécs történelmi belvárosában található, közel a város szívéhez, műemlék épületben kialakított 3 csoportban kb. 56-60 gyermek éli színes, változatos életét.

A jó csapatmunkának és Alapítványunknak köszönhetően esztétikus, ötletes dekorációval díszített, új bútorokkal, kiegészítőkkel felszerelt derűt és biztonságot sugárzó környezetet sikerült napjainkra kialakítanunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos számunkra a gyermekközpontúság, ami nemcsak arról szól, hogy szeretjük a gyermeket, hanem arról is, hogy tudjuk, mi kell nekik ahhoz, hogy:

  • jól és biztonságban

  • szabad és önkéntes játékban

  • aktív társas kapcsolatokban

  • életkorhoz igazodó élményekben

  • miért korszak kielégítésében

  • a mozgás lehetőség biztosításával

  • a vizuális technikák, zene, mese, báb változatos lehetőségeivel fejlődjenek.

Előtérbe helyezzük a tervszerűség, a tudatosság, a tolerancia érvényesülését a motiváció, az élmények és a tevékenységek folyamatában. Arra törekszünk, hogy minden gyermekben megtaláljuk és felszínre hozzuk az egyéni adottságokat, készségeket, tehetségcsírákat.

Kiemelt feladatként megújítottuk az óvoda és a szülői ház kapcsolatát, együttműködését. Működő kapcsolatban vagyunk tagóvodáinkkal, 3 közelebbi iskolával, s a város közművelődési intézményeivel.

Óvodánk fő vonzereje a családias légkör, igen keresett a szülők körében, s ennek a bizalomnak a jövőben is maximálisan szeretnénk megfelelni, s továbbra is Goethe szavaival élni:

 

 

„Adni, adni , jó szót, hitet, bátorítást

Mindenekfelett soha el nem múló szeretet”

Udvarunk területe 1220 nm, füves és szilárd felülettel egyaránt rendelkezik, ahol mozgásfejlesztő játékok, eszközök gazdagítják az udvari élet tevékenységeit. Célunkat megvalósítva természetközeli, virágos udvart alakítottunk ki őshonos növényekkel, fűszernövény kertrésszel. 

Szervezeti kultúránk alapját az óvodapedagógusok szakmai megújulás iránti igénye, s a kiemelt célok és feladatok érdekében érvényesülő erős szakmai összefogás adja.  Nevelőmunkánk közvetlen segítői szakképzett dajkáink, és  pedagógiai asszisztensünk. Együtt, összehangolt munkával valósítjuk meg az óvoda helyi programját.

A Keleti Városrészi óvodák, így a mi tagóvodánk célja is, hogy „komplex személyiségfejlesztéssel, élmény gazdag környezetben, differenciált nevelő munka eredményeként alakuljanak ki a szükséges készségek, képességek, a gyermeki kompetenciák”