"A Dr Majorossy utcai óvoda gyermekeiért" Közhasznú Alapítvány

Alapítványunk 2008-ban alakult óvodánk dolgozói és az oda járó gyermekek családjainak összefogásából.  

Célkitűzéseink közé tartozik a különböző szociális háttérrel rendelkező gyermekek differenciált óvodai nevelésének támogatása, a környezettudatos szemlélet alakítása a gyermekekben, s általuk közvetve a családokban is. A szelektív hulladékgyűjtésen túl, lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk, hogy a városi lét mellett megismertessük és közel hozzuk a természetet a gyermekekhez. Kirándulásaink, udvarunk kialakítása, zöldséges-, fűszer- és virágos kertünk gondozása, kisállat tartása a csoportban mind ezt célozzák.

2016. őszén első alkalommal, 2019-ben pedig másodszorra nyertük el a "Zöld Óvoda" címet, amivel 3 évig tartó feladatok megvalósítását is vállaltuk.  Az óvodapedagógusok szakmai továbbképzésének támogatása is alapvető céljaink megvalósulását segítik. Folyamatosan munkálkodunk, hogy a gyermekek számára biztonságos és esztétikus környezetet alakítsunk ki, ahol olyan programokat szervezhetünk, melyek lehetőséget nyújtanak a családok számára a közös kikapcsolódásra.

 

Kérjük, hogy adója 1%-val

támogassa alapítványunkat!


számlaszám: 50800111 11183879
adószám: 18331822102


Köszönjük!

Az alapítvány már több sikeres pályázatban vett részt, melyek eredményeként megújult az egész udvar (füvesítés, őshonos cserjék és gyümölcsfák telepítése…), számos olyan programot szerveztünk, melyek lehetőséget nyújtottak a családok számára a közös kikapcsolódásra, hogy a családok megismerjék egymást, összebarátkozzanak és ezáltal intézményünk és lakókörnyezetük hasznos tagjaivá váljanak.

A fejlesztések, a környezet alakítása a szülők és a dolgozók közös, önkéntes munkájával valósultak meg. Támogatottságunk évről-évre növekszik, így tudjuk, hogy számíthatunk egymásra a közös célunk elérése érdekében.